Tazkirah

Tercetus dari komen berkenaan post aku tentang 10 wasiat Imam Syafie (thanks to him, i got something to do pagi2 buta nie…jalan-jalan D maya), kesimpulanya banyak sangat sumber-kat internet nie tentang Tazkirah…

to akmal;

article nie ekstrak dari buku wasiat Imam Syafie ( ini tidak akan menjawab komen ko. tp bule berikan permulaan kepada persoalan ko), aku tidak pasti 10 wasiat dia tuu akan ada dalam buku nie dan mungkin juga akan ada huraian darimana wasiat nie dihimpunkan dan oleh siapa…

wasiatisk.jpg

Pada aku selagi article itu akan berikan manfaat dan tidak menyalahi kata-kata Rasullulah S.A.W dan Allah S.W.T (Al-Quran dan Sunnah) , aku akan ekstrakkan dalam jiwa aku mana yang terdaya…. dan aku akan kongsikan kat sini…

to all;

kat bawah nie ada pautan yang menarik berkenaan tazkirah dan aku harapkan korang semua bule bg pulak pautan-pautan menarik tazkirah yang korang rasa menarik, bule laa aku himpunkan kat post nie:

Dakwah dan Tazkirah link:

  1. http://www.darulnuman.com ; web buku-buku ilmiah dan dakwah, antara web pertama yang aku kenali dulu untuk mencari rujukan buku-buku dakwah dan kehidupan.
  2. http://web.islam.gov.my/ ;Perkhidmatan web JAKIM ini disediakan untuk mewujudkan jalinan laman-laman web Islam yang rasmi secara efektif dan berwibawa dalam penyebaran informasi Islam dan dakwah kepada umat Islam sejagat.
  3. http://www.raudhah.com/ ;portal komuniti berkongsi tentang perihal dakwah dan ukhwah.
  4. http://tazkirah-umum.blogspot.com/ ;Blog himpunan tazkirah.
  5. http://www.al-nidaa.com.my ; Sebagai sebuah badan dakwah, Al-Nidaa’ inginkan muslim di Malaysia khususnya dan di seluruh dunia amnya, menjadi seorang muslim yang sejati seperti yang diperintahkan oleh Allah (S.W.T.) dan dicontohi oleh Nabi Muhammad (s.a.w.) serta yang dihidupkan oleh para salafussoleh, yang berfungsi sebagai khalifah Allah di muka bumi ini dan sebaik-baik umat, yang progresif dan kuat tetapi adil dan senantiasa membimbing manusia ke jalan Allah.
  6. http://www.darulkautsar.com/ ; Darul Kautsar adalah sebuah pusat penghafalan al-Quran dan pengajian ilmu-ilmu Islam yang menekankan pengajian serta pengamalan al-Quran dan as-Sunnah di dalam kehidupan seharian.Terdapat banyak artikel dan maklumat tentang Hadis dan di kemaskini selalu, antara yang menarik berkenaan syiah dan kesannya.
  7. http://utusanrasul.tblog.com/; himpunan artikel dakwah.
  8. http://shafriza.blogspot.com/ ; blog peribadi, himpunan tazkirah
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: