Tayar Moto Bocor…

Hari nie aku agak content dengan kerja-keja melawat bank, chek barang-barang yang aku order dari supplier aku. .InsyaAllah esok bule lah aku deliver barang nie ke client aku ( PC hardware).

Memandangkan kebelakangan nie cuaca asyik ujan jee..sebelah pagi, so aku berjaga awal dan bersedia nk g jumpe bos aku….biasalaa then dari nk cepat jd tertangguh sekejap sbb moto aku bocor tengah jalan, bocor tayar tuu kiranya biasalaakan tp yg menarik dan betapa ketentuan Allah itu Adil, dek kerana perjalanan aku tertangguh aku terserempak dengan kawan lama aku, yg kebetulanya jugak bocor tayar…. dari arah bertentangan aku tgok sorang budak menyorong motor dia…..semakin dekat, semakin aku perasan dan kenal sapa dia…… Then apalagi sama-sama aa aku dgn dia menyorong moto ke bengkel moto terdekat, perjalanan jd tak boring…..berbual kosong ( catching up) mana-mana yang patut…dunia bola, kerja, awek…. macam-macam adaaa…haks

Alhamdulilah, jasa baik membe serumah aku (dia tk tido lagi tuu dr semalam) dia g amik dn teman aku g jumpa bos aku… (aku tinggalkan moto aku kat bengkel)… benda-benda lain rutin aa…

kesimpulan yang aku pelajari; jgn cepat putus asa dengan ketentuan Allah…berhenti sejenak, pikirkan apa yg sedang berlaku…cari jalan keluar…minta petunjuk, InsyaAllah…

1 Response so far »

  1. 1

    nur said,

    mintak izin copy yang diet rasulullah saw tu..
    thanks


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: