Kekeliruan Adbrite…

sejak dari 10.1.2007 aku melihat earning aku tidak bergerak dan aku buleh faham kenapa, sbb tak ada iklan kat link aku..yang ada dekat generasi ke 5 dan 6. Aku biarkan dulu..tgok apa jadi next….last week bila aku chek balik aku dapati tiada jugak iklan so jadi tak adalaa earning per clik yang aku dapat…

Sesuatu yang agak menarik perhatian aku adalah link Jutawan Adbrite aku bukan lagi seperti yang asal;

(lihat perkataan yang aku hitamkan, merupakan perubahan yang berlaku)

http://jutawan-adbrite.eracash.com/index.pl?wiizau&link

tapi

http://jutawan-adbrite.eracash.com/index.pl?look&link

sebelum aku memberikan review lebih lanjut, Adbrite and jutawanAdbrite adalah dua entiti yang berbeza. Aku tidak meragui Adbrite tapi keraguan aku pada JutawanAdbrite.

mulanya aku ingatkan ini hanyalaa pertukaran yang biasa, tapi bila aku amati lebih mendalam no. id adbrite juga telah berubah dari no aku kepada no. orang lain ( mcmana komisen akan masuk ke akaun adbrite kalo id No. lain kan??)….>>maybe this is the reason why my earning at adbrite acc seem to halt.

Bukan itu sahaja, malah bagi generasi ke-3 hingga ke-6 juga aku dapati terletak no. ID yang sama, ini bermakna bagi setiap link d setiap generasi tersebut, sebarang komisen akan masuk hanya ke satu akaun….( kaya sorang aa ko mcm nie…). kalo menggikutkan keadilan system setiap generasi seharusnya orang yang berbeza…

..sid:228351.. no acc adbrite yang terdapat pad link-link generasi aku…

Aku percaya acc. nie dimiliki, tapi mungkin ini terhasil dari sistem JutawanAdbrite sendiri tanpa sedar atau sengaja oleh pemilik jutawanAdbrite ini…atau mungkin ada bugs pada jutawan adbrite…(mungkin admin jutawan adbrite kalo terbaca benda nie shud look into this..)

semua perubahan nie bukan hanya berlaku pada link jutawan adbrite aku sahaja,2 orang yang aku ajak sama-sama join buat benda nie pun berlaku perubahan yang sama…

Hari ini, aku mencuba membuat sesuatu untuk meletakkan kembali id. No aku dan tengok apa akan jadi lepas nie…. cara yang aku gunakan; pergi balik ke Jutawan adbrite dan submit balik acc no. adbrite aku…setakat ini, aku tgok link jutawan adbrite aku kembali ke nama aku dan link juga kembali merujuk ke no. ID aku…. ( kita abaikan dulu generasi 2 hingga 6 tuu) sekurang-kurangnya pada link ANDA seharusnya meletakkan no. id kita….dan setakat ini berhasil…

pemerhatian dan kajian aku teruskan….tengok apa pulak yang akan berlaku lepas nie…

ingatan aku pada ahli jutawanAdbrite yang lain…”check your link!!” manatau korang alami benda yang sama, kalo tidak…mungkin kes aku nie kes terpencil….tapi walaubagaimanapun inilah pemerhatian aku sehingga kini..

Adbrite earning as to date : $ 3.84 ( sama seperti 10.1.07)

30 Responses so far »

  1. 1

    Ebiz Cafe said,

    Ebiz Cafe now speaks! Check our latest updates at Ebiz Cafe’s Blog!

  2. 2

    mel said,

    HAI wiizau,

    saya dah buat semua tu,tapi yang jadi masalah sekarang macam mana kita nak jana pendapatan …ada gak aku klik2..tapi aku klik sembarangan men hentam jak …yang pelik nya dalam banyak2 aku klik hanya $0.11 jer yang di bayar..awak tolong lah ajar cam mana yerr…

    by melNsem Tawau.

  3. 3

    tom said,

    Hallo Tom dari indonesia datang melayat dan ingin bertanya nich ?
    kalau $0.01 itu sama gak sich $1 . saya penasaran .

  4. 4

    mel said,

    hehehe
    $0.01 tu kalau di darab dengan wang Amerika USD$ bersamaan dengan $0.01 x RM 3.8 (Ringgit Malaysia)=RM 0.038

  5. 5

    mel said,

    WIZAU TOLONG BAH ….AKU X FAHAM BAH…

  6. 8

    nazze said,

    Aku dah dapat lebih USD300.00 earning dalam AdBrite akaun. sesapa nak aku tolong leh e-mail aku…

  7. 9

    mie said,

    kenapa earning tak gerak2, dah tu iklan pon takde, sume iklan yg powered by adbrite..jenuh tgu iklan dpn laptop tp xde gak iklan..

  8. 10

    wiizau said,

    Apakata ko explain sket mcmana ko bule dpt usd 300 kat dalam adbrite ko tuu, Nazze?…satu lagi ko dh dpat dh ke cek dari adbrite for that 300 usd?…

  9. 11

    wiizau said,

    Earning tak gerak2 ke..hmm ko try baca post aku ttg tuu..aku ada crita pasal kenapa aku punyee pun tk gerak2…

  10. 12

    nazze said,

    Kalau sesapa nak tahu..mesti e-mail aku personally, aku akan tolong one by one..nazzeo10@gmail.com . Satu lagi, aku baru join je, so tak cukup tempoh matang 60 hari, kalau ikut pay date, maybe minggu ke-3 bulan April baru dapat check. So selagi tak dapat check tu, aku slowlah dulu.

  11. 13

    nazze said,

    One round surf , lebih kurang USD0.20 ke USD1.00 . Mungkin ramai yg dapat lebih dari tu, kalau nak aku tolong, email ke nazzeo10@gmail.com

  12. 14

    nazze said,

    Say no to Jutawan Adbrite…korang blh try ngan aku..klu tak puas hati, blh immediately stop and continue ngan sesapa yg korang confident…but at least try le dulu ngan aku..

  13. 15

    xlepeh said,

    dh bejuta dh aku klik.. tp earning tk gerak2 pon? cmner ni..😦

  14. 16

    nazze said,

    Don’t waste time to click for Jutawan adbrite. e-mail aku nazzeo10@gmail.com

  15. 17

    jenglot said,

    now i know.. u can earn money by ur self on adbrite without join d fucking adbrite millionaire scheme. & apa yg korang xtau ialah, setiap kali sseorang itu klik n join adbrite melalui website yg tlh dsediakn oleh si jutawan itu.. mka dgn otomatik jutawan penipu itu tlh mndpt keuntungan dpd penyertaan korang dgn adbrite.com (sb korang join melalui referral button si jutawan tu) & psl earning korang yg x gerak2 tu.. ni dsbbkn iklan yg ada pd web korang sbnrnya milik si jutawan jg.. thts y la korang x dpt jana pndapatan, korang klik iklan tu berkali2.. tp earning masuk kt account lain. so i suggest, korang buatla web sndri.. xyah nk buang masa utk klik kt web jutawan yg korang daftar tu..

  16. 18

    nazze said,

    Don’t waste your time to even think about Jutawan adbrite

  17. 19

    xlepeh said,

    selagi aku tak nmpk earning betambah.. aku anggap je semua ni tipu.. hah..hoh.. :(( loya aku nk g klik iklan tu, tak gerak pon

  18. 20

    jp said,

    jutawan adbrite apaan sih?

  19. 21

    pembela said,

    nazze [Say no to Jutawan Adbrite…korang blh try ngan aku..klu tak puas hati, blh immediately stop and continue ngan sesapa yg korang confident…but at least try le dulu ngan aku..]

  20. 23

    pembela said,

    awas!!!! Nazze

  21. 24

    pembela said,

    awas!!!! Nazze(pencuri)

  22. 25

    pembela said,

    AWASSSS KECURIAN POINT !!!
    12. nazze – February 25, 2007
    Kalau sesapa nak tahu..mesti e-mail aku personally, aku akan tolong one by one..nazzeo10@gmail.com . Satu lagi, aku baru join je, so tak cukup tempoh matang 60 hari, kalau ikut pay date, maybe minggu ke-3 bulan April baru dapat check. So selagi tak dapat check tu, aku slowlah dulu.

  23. 26

    ceha said,

    yeeach .. aku juga sepakat tuuch… tu bener-bener ga ok url.
    aku perhatiin juga bahawa link ke 1-5 is back to the owner (its jutawan AdBrite. how this happened ??)

  24. 27

    i_am said,

    nitip teriak
    hwwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  25. 28

    jadi said,

    hi, aku baru ikutan adbrite juga. ada tip sukses addbrite gak ya ? kasih tahu dunk plz

  26. 29

    nazze said,

    sesapa yang cakap aku curi point tu adalah org yg paling bodoh dan sombong. Adbrite account tu Adbrite sendiri yang control. kalau jutawan adbrite tu dulu, diorang buat webpage tapi dan suruh kita tolong klik utk diorang.
    Benda satu sen pun tak bayar, kata org curi pulak.
    Orang kita kalau dah bodoh tetap bodoh, sampai ke sudah pun bodoh. Aku dah cuba tolong beberapa orang dan ada yang ok dan tidak sebab tak boleh set proxy dan account adbrite tu dah inactive.
    aku kalau klik, satu round je dah USD1 , kalau 20 round satu hari, dah USD20, tapi aku tak klik pun sebab aku sibuk keje ngan study. aku try study pasal adbrite, cari maklumat dan akhirnya aku dapat formula.
    Korang, apa? asyik tuduh org curi point. Kalau setakat singgit dua tu tak yah lah nak heboh. bengang aku ngan org bodoh sombong ni.
    Sebenarnya dah lama aku tak masuk web ni, sekali perasan org kutuk aku plak. Bodoh betul org tu Bodoh kuasa infiniti.
    biar org bodoh dengan kebodohannya.
    Setakat USD600 sebulan tu pun aku tak pandang, ni singgit dua. pikir logik la bodoh.

  27. 30

    wiizau said,

    nazze…study ko ttg adbrite hampir sama dgn apa yang aku pertikan sepanjang masa yg aku try dengan jutawan Adbrite….jutawn nie mmg mengambil kesempatan..so too all gunakan laa cadangan2 yang menarik mcm yg nazzee berikan…manatau akan lebih membawa manfaat…akupun rasa nk cuba gak…

    kalo ko sudu nazzee, ko bg penerangan dn antar ke email aku, nanti aku publishkan kat sini…tkpun ko bg link webblog ko sendiri ke?…tk de laa ko susah payah nk expalain to every email yang datang tanye pasal nie….

    akupun dh lama tk chek sbb sibuk dengn benda lain…tapi kalo time2 aku online tuu apasalahnya klik n earn kan…

    …nanti aku ada join perniagaan yang mudah…nnti aku buat post khas…cukuplaa aku katakan bussness tuu ttg online busscard directory…tunguu..


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: