Perfume…

Dulu-dulu2;

tak tahu sebenarnya aku suka perfume yang mcmana….dulu masa zama sekolah aku suka ‘brut’ yang biru, bukan yang ijau…kalo korang perasan jenama nie…tuupun dulu aku bukannye selalu beli..cuma sekali jee..then bila aku nk beli balik dh payah nk jumpe…jenama tuu ada kot tapi aku tk cukup tekun mengusha-usha kot..

kemudian lepas dari tuu….aku rasa lama jugak aa tk memiliki perfume sendiri…kebanyakkan masa aku tk pakaipun, kalo terserempak dengan kawan2 aku yang tgh pakai perfume tuu biasanya aku menumpang jee…hehehe.

kerap kali jugak aku mencuba perfume yang murah2…nk pakai yang aku minat agak mahal….(kalo kumpul duit insyaAllah bule beli, tapi aku jee yang tk berapa tekun nk simpan tuk perfume…sementelah bukan list terpenting aku..). then aku pakai sekejap ‘body shop’ kalo jenama nie aku suka scent ‘zinzibar’…..aku rasa nie laa yang last sekali aku pakai kot…lepas jee abih hok tuu…tk pakai dah…ahahaa…lantaklaa sapa2 yang duduk dekat aku dan terbau my original scent…..huhuhu

Sekarang;

Aku sebenarnya tk tahu nak bezakan yang mana bau belongs tuu which….mcamana bau Hugo Boss, CK, Tommy dan lain-lain tapi aku tau one perfume yang menarik perhatian aku; HUGO BOSS in motion. <– nie adalah termasuk dalam senarai yang aku ingin dapatkan, tp tk ada lagi di tangan, insyaAllah someday i will buy this…mungkin disebabkan jenama bebunyi BOSS yang buatkan aku tertarik kot…

kalau nk diimbaskan dulu-dulu masa aku kat sekolah menengah dalam tingkatan 2 kot, masa tuu ada salah satu baju sekolah aku tertera logo BOSS kat poket…then ada skali kejadian kat kelas aku n melibatkan guru disiplin, masa tuu dia buat spotchek kelas, biasanya kalo buat spotchek nie semua pelajar kena beratur kat luar kelas, alaa mcm beratur masa perhimpunan tuu, kalo dia chek kelas kotor…semua pelajar yg beratur kat luar kena junjung kerusi sampai bersih kelas….( biasanya kelas akan ada jadual bertugas, diaorg nie aa yang kena cleaning masa nie)…aku pulak yg kebetulan masa tuu merangkap ketua kelas, pakai pulak baju skolah BOSS (…baju klon sebenarnya) langsung kena sindir dengan cikgu disiplin…wahhhHH mentang2 jadi ketua kelas, sampai baju2pun jd BOSS gak…tp hal ehwal kelas tk terjaga…adushhhH…langsung sejak dari tuu, asal aku jumpe dengan cikgu nie dia pangil aku dgn nama BOSS ( dgn nada sinis), aku sebenarnya tk kisahpun cikgu nk panggil apa….aku buat bodo jee… . kalo nak cerita nostalgia skolah2 dulu mmg tak abih pah esok…so cukup aa dulu, lain kali kalo aku rajin aku tulis lagi.

9 Responses so far »

  1. 1

    john rambo said,

    hugo boss satu brand yg bagus gak..kalu mu nok tahu..

  2. 2

    wiizau said,

    laa mmg aku tgh minat ke HUGO BOSS pun..in motion tu hugo aa..se lagi dark blue sedap gak tuu…maskulin and tahan lama sket…

  3. 3

    nhcc said,

    mampu ke mu memilikinya jay………HUGO BOSS bukanyer murah boss……

  4. 4

    wiizau said,

    emm…nk beli on the spot sekarang rasanye tk mampu…tp kemungkinan memiliki still ada sbb, tk mustahilkan?….kumpul duit serringgit seharike, beli original reject ke….haks. yang penting impian tuuu….minat tk memerlukan kita memiliki, tapi minat buatkan kita ingin memilliki…

  5. 5

    nhcc said,

    beli kat pasor minggu jer…HUGO BOSS gok namer dier…tapi bau lain skit ar.. pakai 10 minit hilang doh bau die…dok tahan lamer…

    HUGO BOSS celup buatan thailand….
    koya lebih skit..

  6. 6

    jubing said,

    muke die nok pakai perfume gok..ader iras-iras ayub ubi..mung kenal dok ayub ubi..muke kerah tapi jiwa halus.die ni usahawan lada terbesar di kemaman..molek doh mung dua org saing..sama-sama hudoh..bile hudoh tadok org nok..layanggggggggggggggggg…….

  7. 7

    wiizau said,

    wah jubing best gak komen ko yg mcm best nie…nok gak aku kenal dgn ayub ubi tuu, kalo jd saing aku bereh gak tuu….terus aa tulis agi best lak sero…

  8. 8

    jubing said,

    013-9424270 no tel ayub ubi

  9. 9

    jubing said,

    call ayub ubi..mitok lada sekilo ngan dia…


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: