Kemaman-KB-Kemaman

Now, at the time this post is writen..im currently in KB with ‘dia’ look after ebizcafe + accompany her…. insyaAllah if tickets is still available ill be on my way home tonite….

Kemaman-

Aku sampai kat sini isnin lepas. gharib… aku bertolak dari kemaman tgh hari..nyaris teringgal bas, terima kasih kat membe2 aku yg bersemangat anto aku walaupun terlewat dh…..(dikala nie aku tgh digoda supaya melwatkan lagi balik kemaman..cobaannN..haks). isnin tuu sebelah pagi aku g ke tati uruskan pasal masalah bilik ITlab3, skali IT HOD tuu nego mintak tukar barang yang kitaorg tk pasang kepada semothing yang equivalent dengan barang tuu….penin jugak aku..dh laa tu skli lama lak dia ajak borak2….aku dgn membe aku nie dh tgok jam tah berapa puluh kali…last2 aku mintak excuse kata ada hal lain tghari tuu…kluar dari bilik HOD tuu kul 12.05…tiket aku kul 12.00…tk ke rileks namanye tuuu…huhuhu…

Dalam kepala aku sebenarnya starts dh mencari alternative…(bus kul 2 p.m, kalau ada),on the way dari TATI siap singgah rumah ..sambar mana2 baju yg ada depan mata aku…siap ajak edi g skali…bukan ajak g stesen. tp ajak g makan..hahaha… then kita org kejo aa ke stesen bus….samapi2 kat situ nampak satu bus mutiara ijau tubik..sah tuu mesti bus aku tuu….skali betul laa (lepas aku g tanye kaunter)…masa nie bus tuu mula dh hilang dr pandangan mata….kejo penye kojo serempak bus tuu kat simpang bout 3 Km ..apalagi bermulaa aa aksi stunt drebar kete aku..aku mcm biasa bersedia tuk meenterpremkan muka aku kononnye best nie kat tingkap drebar tuu…..screetttttTTT drebar aku amik hard left depan bus depan van ambulans..hahahha…brek mengejut gak van tuu….nasib baik tk de apa2…..then bereh aa dapat aa aku naik bus…huhuuhu,

alamak dh kul 4.30 p.m ..aku tk beli tiket lagi…..hmm aku g cari tiket dulu…nnti aku sambung.

bersambung….(sekarng nie aku dh ada kat kemaman 6:18 a.m july 5th 07);

sekarng nie aku dh ada kat kemaman…td selepas aku g beli tiket..tetiba aku rasa masa aku jd suntuk….aku buat keje siket2 then aku tido..haks (terasa nk demam sket)…then g makan martabak sebelum balik sbb mlm semalam kempunan…haks….

arinie ada beberapa hal yang aku kena setel….

5 Responses so far »

  1. 1

    john rambo said,

    bz ngat ke nko ni……..nko ni keje aper?…cam best jer…….operation manager ker..company aper….mesti pegang jawatan penting gak kot dlm syarikat..,..

  2. 2

    john rambo said,

    nko mesti rase pelik..kerna aku sentiasa ader memberi comment kat blog nko ni sejak akhir-akhir ini ……kan…sebenarnya ..semasa aku melayari internet kat sebuah cc ….aku terserempak ngan name wiizau…aku pikir..cam klas jer name ni…dn terus click kat blog my way……kali pertama..membaca tulisan2 yg nko tulis kt cning….aku tertarik ngan gaya penulisan yg kreatif seperti ini…ianya seperti sebuah gaya penulisan yg slumber giler..dan penuh dengan event-events yg tak keterlaluan …ianya simple…everyone can understand it……such a good blog i ever seen…..congrats bro…..and one more last thing..i waana asking u..nko ni keje jat maner….cam best jer…..ejas aku sorang..haksss

  3. 3

    cfops said,

    dah 4 hari saham aku jatuh.di paras..separuh drp nilai harian yg biase…….satu perkembangan yng agak memebimbangkan bagi aku ..ah tension giler..di buatnyer…
    …perkembangan yg semakin merosot ini..mungkin disebabkan oleh branding and marketing yg kurang aktif sejak akhir-akhir ini……….strategi yg kurang berkesan mungkin satu faktor..maybe..tapi…hmmmmmmmm…i hpoe you can help me…

  4. 4

    wiizau said,

    jon rambo= laa…businessman rupenye…wei jon apa kabar bussness mu?…laaa patut aa aku rasa mcm kenai jee email tuu…aku tk chek aa pulok kat frendster aku…hmm.

    keje aku sama mcm last time kita jumpe aa….merayap2, skodeng2 peluang keje…

    cfops= saham apa yg ko main nie?… ( aku andai ko main papan pertama) saham dikategorikan sebagai investment yang berisiko tinggi dan bermargin tinggi (high yield high risk) oleh yang demikian ko kenalah bersedia dengan turun naik mendadak dan performance luar jangka….saranan aku..samaada ko biarkan jee sampai dia naik balik atau kalau ko malasdh nk tension ko jual jee…(tapi aku rasa mesti ko tau dh pasal nie).

    satu pengajaran yang aku dapat dari someone yang lebih bijak dari aku adlah..bila kita bermain dengan saham nie kita kena memastikan kita selalu bersedia pada kejatuhan dan bila saham mula memperolehi keuntungan perhatikan secara dekat prestasi semasa saham tersebut dan climate makro disekitarnye…saranan aku ambil untung yang moderate,jgn tunggu lama sgt untuk pasaran boommM….dengan hrapan saham akan terus melonjak (percayalaa no such saham that will go up n up n up….). jual saham bila berkesempatan (after gain some profit)…jangan risau u still can buy back the saham back in the future if its shows a gud prospect…its better to make some then loose many….this is my personal opinion.

    ini andaian aku yang kedua ( saham yang ko maksudkan adalah buss cc ko) branding and marketing?…hmmm apakh yang dh ko buat sebgai rangka promosi dan branding….sejak dulu cuba ko peratikan kekuatan buss ko?…adakah game, internet , lokasi premis…dll mana yang paling mengungtungkan?….kalau perlu ko mungkin bule buat penimbangan semula tuk menurunkan harga atau ko bg promosi diskaun.
    pernah terfikir nk letak banner yang lebih menarik?..highlight kelebihan yang ada …

  5. 5

    john rambo said,

    di ambang kejatuhan doh aku raser…ni..berat nanang doh…….

    kalu mu ade idea2 yang bernas share ah ngan aku..guaner saing-saing….

    sham ab fund kene block doh ah bos..termasuk ngan swisscash skali….


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: