Cash Flow….hmmm

sesuatu yang amat essential tapi aku terabaikan dan amek mudah selalu…cash flow ( aliran tunai)…yang sepatutnya akan memberikan aku gambaran sebenar tentang kedudukan tunai di tangan untuk semasa…akibatnya aku telah mengalami masalah yang membuatkan aku terpaksa kehulu dan kehilir meminjam dari budak rumah aku, malu jugak seposen nk mintak tolong, tapi nk buat macammana, aku memang dah tersalah percaturan….InsyaAllah akan menjadi pengajaran yang berguna untuk aku dan untuk korang semua.

Ringkasnya, sepatutnya aku harus memiliki jumlah duit sebanyak xxxx.xx tapi aku hanya ada cash in hand (tunai di tangan) lebih kurang 70% dari nilai yang sepatutnya aku ada untuk due semalam…. kompeni kecik mcm yang aku sertai nie…bila kita tak urus takbir aliran tunai dengan baik akan mengakibatkan kekurangan tunai ditangan untuk memenuhi keperluan pembayaran semasa (due).

2 Responses so far »

  1. 1

    entah@yahoo.com said,

    sorry kl menjadi punca aliran tunai tu kurang…huhu

  2. 2

    tahukaler said,

    sorry kl menjadi punca aliran tunai tu kurang…huhu->> mu lepak centre point pon cash kurang gop


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: